Weboldalunk használatával jóváhagyod a Cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tárcsafék

Kerékpáros tárcsafékek hatékony és megbízható fékezési teljesítményt nyújtanak változatos terepen és időjárási körülmények között. A hidraulikus vagy mechanikus rendszerek kiváló modulációt és vezetési kontrollt biztosítanak, miközben a megfelelő méretű tárcsák és fékbetétek kiválasztása a legjobb eredményekhez vezet.
Rendezés:

Magura MT Sport hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
19.790 Ft

Magura MT4 hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
29.690 Ft

Magura MT4 eStop hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
31.490 Ft

Magura MT5 hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
35.990 Ft

Magura MT5 eSTOP hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
37.790 Ft

Magura MT5e HIGO-Closer hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
40.490 Ft

Magura MT4 FM hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
42.290 Ft

Magura MT5e HIGO-Opener hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
44.990 Ft

Magura MT8 Pro hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
67.490 Ft

Magura MT7 Pro hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
71.990 Ft

Magura MT Trail Sport hidraulikus tárcsafék

✔ 2-5 nap beszállítás raktárról
71.990 Ft

A kerékpáros tárcsafékek olyan kritikus komponensek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a kerékpáros biztonságához és teljesítményéhez. Ezek a fékrendszerek a hagyományos mechanikus felni fékekkel összehasonlítva hatékonyabb és kiszámíthatóbb fékezési teljesítményt nyújtanak, különösen nedves vagy meredek terepen, és különböző kerékpározási körülmények között. Itt van néhány fontos szempont, amit érdemes tudni róluk:

1. Működési elv: A tárcsafékek egy forgó tárcsa és egy féknyereg (caliper) kombinációján alapulnak. A féknyeregbe helyezett fékbetét vagy fékpadok összenyomják a forgó tárcsát, létrehozva az erőteljes fékezést.

2. Teljesítmény és Moduláció: A tárcsafékek kiváló fékezési teljesítményt nyújtanak, és képesek erőteljesen lefékezni a kerékpárt különböző körülmények között. A moduláció lehetőséget ad finomabb vezérlésre, ami különösen fontos meredek lejtőkön vagy technikás terepen.

3. Típusok: Két fő tárcsafék típus létezik: hidraulikus és mechanikus. A hidraulikus tárcsafékek folyadéknyomással működnek, amely a féknyereg és a fékkar között terjed. A mechanikus tárcsafékek húzózárral működnek, ahol a fékkar húzózsinóron keresztül közvetíti a nyomást a fékbetétekre.

4. Tárcsák és Betétek: A tárcsafékekhez különböző méretű tárcsákat és fékbetéteket lehet választani, amelyek alkalmazkodnak az adott kerékpár típusához és a tervezett használathoz. Nagyobb tárcsák általában jobb hőelvezetést és jobb fékezési teljesítményt eredményeznek hosszabb lejtőkön.

5. Karbantartás és Hőkezelés: A tárcsafékeket rendszeresen karbantartani kell. A betétek idővel kopnak, és cserére szorulhatnak. Emellett fontos az is, hogy megfelelően szellőző helyen tartsuk a fékeket, mivel hosszabb, erőteljes fékezés során jelentős hő termelődhet.

6. Kompatibilitás: Fontos, hogy a választott tárcsafékrendszer kompatibilis legyen a kerékpár és a villa/felfüggesztés geometriájával. A kerékpár vázának és villájának méretei meghatározzák, hogy milyen méretű tárcsafékek és féknyergek használhatók.

Összességében a kerékpáros tárcsafékek hatékony és kiszámítható fékezési teljesítményt nyújtanak, amely a biztonságot és a vezetési élményt is javítja. A megfelelő típus kiválasztása és a rendszeres karbantartás segít megőrizni a fékek optimális működését és élettartamát.